Almaisam


 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 البسبوسه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور الايمان
عضو جديد
عضو  جديد


انثى
عدد الرسائل : 135
العمر : 44
تاريخ التسجيل : 28/03/2009

مُساهمةموضوع: البسبوسه   الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 9:59 pm

البسبوسه من اكتر الحلويات الشرقيه اللى بنحبها وهى سهله جدا فى عماليها لكن بتفشل من ناس كتير

النهارده انا هقولكم على طريقه سهله وبسيطه لعمايل البسبوسه

المقادير
2 كوب مسحوق بسبوسه خشن
كوب زبادى
كيس بيكينج بودر
كوب سكر
جوز هند
قليل من الفانيليا
ملعقتين سمن او زبد بلدى اهم حاجه تكون بلدى علشان الطعم

الشربات
1 1/2 كوب سكر
نصف كوب ماء
نصف ليمونه
يوضع المقدار على النار حتى يذوب السكر ويتخن شويه غلوتين واطفى

الطريقه
يضاف البيكنج بودر والسكر وجوز الهند والفانيليا الى مسحوق البسبوسه
تفرك البسبوسه بالسمن جيدا
ثم يضاف كوب الزبادى وتعجن حتى تتماسك مش هتبقى سايله ولا هتبقى قطعه واحده كالعجين
تفرد فى صينيه متوسطه الحجم مدهونه بالسمن وتزين بالبندق عند الرغبه
وتوضع فى فرن متوسط الحراره تحت

شغلى الفرن وانتى بتعملى العجين لمن لا تملك بوتاجاز بدرجه الحراره

وعندما يحمر وجهها تطفى عليها وتحطى عليها الشربات الساخن
هى سخنه والشربات سخن ووزعيه كويس

وقبل ماتقطعيها حطيها فى التلاجه شويه علشان تمسك نفسها وماتتكسرش وانتى بتقطعيها

ويارب تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البسبوسه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
Almaisam :: ~*¤ô§ô¤*~قسم المنزل ومستلزماته~*¤ô§ô¤*~ :: الميسم لفن الطبخ والحلويات-
انتقل الى: